Jednom prilikom moja šefica iz Austrije, Birgit, dala mi je ovaj recept za kuglof i od tada ga pravim jednom tjedno…
Ovo je najjednostavniji recept s kojim se možete poigrati na bezbroj načina. Možete dodati komadiće čokolade, grožđice, kakao, limunovu koricu, borovnice, rum… – to ostavljam vama na izbor.
Sastojci:
5 jaja
250 grama šećera
100 ml vode
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
250 grama brašna
Kalup za kuglof premažite uljem, onda pospite brašnom. Prvo uključite pećnicu na 180 stupnjeva, a zatim krenite povezivati sastojke. Prvo umutite jaja i šećer, a onda dodajte polako ostale sastojke. Peći 40 minuta, a onda, dok je još vruć, kuglof oslobodite iz kalupa i smjestite na tanjur ili podlogu po želji.
Moja reakcija na članak je...
+1
+1
11
+1
+1
1
+1
+1
+1