Ruske kape ili šubarice

kolač

Ruske kape ili šubarice su vrsta kolača koja se služi u balkanskim zemljama, posebno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Recept koji slijedi je jednostavnija i brža verzija od izvornog recepta.

Sastojci koji su Vam potrebni:
Biskvit
– 6 komada cijelih jaja
– 15 žlica šećera
– 9 žlica tople vode
– 15 žlica brašna
– 1 i pol vrećica praška za pecivo
– 6 žlica kakao praha
Krema
– 1 litra mlijeka
– 4 žlice brašna
– 6 žlica gustina
– 200 grama šećera
– 250 grama margarina
– kokosa po želji
Čokoladna glazura
– 150 grama čokolade
– 100 grama margarina
– 1 žlica ulja
šubarice
Priprema
1.
Jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na 180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje (ali samo dno).
2.
Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore.
3.
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šećer te smjesu ulijete u ostatak kipućeg mlijeka; u hladnu kremu umiksajte margarin i kokosa po želji te jednom polovinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom. Ostatkom kreme premažite i drugu koru.
4.
Otopite 150 g čokolade sa 100 g margarina i jednom žlicom ulja. Kad se smjesa izjednači prelijte kolač i ostavite par sati u hladnjaku da se ohladi.
Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0