Ukusna, savršena i jednostavna – štrudla od jabuka

Jabuke spadaju u porodicu ruža, a porijeklom su iz središnje Azije. Za njihovo širenje na zapad zaslužni su Stari Rimljani.

Jabuke štite od bolesti i produžuju život, a baš zbog toga su ih nekoć obožavali kraljevi i vladari. U nastavku Vam donosim recept za štrudlu od jabuka koju će voljeti svako nepce i koju ćete praviti više puta nakon što je jednom probate.

Za mene je bilo iznenađenje kada me je štićenik zamolio da mu za ručak napravim štrudlu od jabuka. Kako je moguće da netko traži desert za ručak!? Ali Austrija je zemlja zanimljivih priča u kojima uživam. Potrudila sam se saznati koji je recept za štrudlu najbolji u Austriji i sada ga prenosim i Vama.



Tijesto:

  • 30 dkg brašna
  • 14 dkg maslaca
  • 1 jaje
  • 4 žlice ruma
  • 4 žice kiselog vrhnja
  • prstohvat soli
  • 1/2 praška za pecivo

Punjenje:

  • 5 jabuka
  • cimeta po želji
  • 10 dkg šećera

Premazati:

  • 1 razmućeno jaje
  • malo maslaca

Umijesiti tijesto, a zatim ga ostaviti da odstoji pola sata. Po potrebi dodati još brašna. Nakon pola sata tijesto razvaljati na 1/2 cm debljine, a onda ga prepoloviti na dva jednaka dijela.

Po sredini dodati naribane jabuke, cimet i šećer, a onda preklopiti tijesto – prvo krajeve a onda sa strane.

 

Nakon što ste sve to napravili, tijesto premazati razmućenim jajem i staviti nekoliko kockica maslaca kako bi nakon pečenja ostalo mekano. Peći na 175° sve dok ne dobije zlatnu boju (oko 35 minuta).

Štrudlu od jabuka, po želji, posuti šećerom u prahu i servirati uz puding od vanilije koji ćete napraviti po uputstvima sa vrećice.

Uživajte u malim, slatkim zalogajčićima i javite mi u komentare ako ste isprobali recept!

Ako volite jabuke, onda je ovo recept za vas!

Prijatno!

Danijela Luburić/Hercegovka.hr

Moja reakcija na članak je...
+1
3
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0