Ante Kraljević: “Mi Hercegovci jedemo životom…”

Znate one priče koje kruže okolo da Hercegovci mogu pojest puno? E pa, kao čistokrvni Hercegovac potvrdit ću te priče!

Mi smo odgajani na teoriji: “Jedi da budeš velik!“, ali tu dolazi do jednog malog problema. Mi i kad imamo 2 metra i do 120 kg i dalje jedemo da budemo veliki, jbg, materini savjeti su najbitniji pa i kad si izrastao toliko da te nije lako ni preskočit ni zaobić.

Sine moj, kod nas ne postoji duboki tanjur za juhu, grah ili nešto drugo na kašiku, nego zdjela di stane hrane za 4 člana iz neke obične čeljadi (i računaj 2 puta se sipa).

Plitki tanjur za meso, krompir itd., (pff) pajdo svaka kuća ima par plitica da većim članovima obitelji te plitice zamjene tanjure jer ko će stavljat više puta. Sve ispod plitice je porcija za dicu! Kad dođeš s nekim jest u restoran i vidiš platu, budi siguran da kod nas nema plata za dvoje, ako je došao Hercegovac i netko normalan, ipak kažeš konobaru: “Meni platu za dvoje i daj njemu šta će!“. Da se razumijemo, mi, veliki Hercegovci imamo i veće od sebe u familiji koji viču nakon plate: “E SAD BI SE DALO NEŠTO I POIST”Kad sa 120 kg spadnemo na 110 ili ne daj Bože manje baba ti kaže: “Sine, smrša si obolit ćeš!“. Kako znamo da smo smršali? Kad kile padnu, ustaneš s kauča i gledaš pod 2 minute da oči dođu sebi, e to je znak da treba vratit formu, ili eventualno ako jedan ne može savit matu rukom nije dobro, svi uskaču pomoć da vojnika vrate na pravi put. Hrane ga kao da mu je zadnje.

Kad vidiš da je taj pojedinac u stanju okrenit auto naopako, onda znaš da je to to. Mi Hercegovci jedemo životom i ako budete izlazili s nekim zapamtite PLATA ZA 2 OSOBE NE POSTOJI, ako kaže da mu je tanko crivo pojilo debelo onda budite sigurni da je sranje postalo stvarno ili ti ga na engleski: “shit just got real”!

Ante Kraljević/Hercegovka.hr

Moja reakcija na članak je...
+1
1
+1
1
+1
21
+1
19
+1
1
+1
0
+1
0