Broćanka Mila Miletić doktorirala na Sveučilištu u Berlinu

Predsjedništvo i članovi Matice hrvatske u Čitluku uputili su iskrene čestitke dr. sc. Mili Miletić na stečenom doktoratu, izuzetnom životnom i akademskom ostvarenju.

Kako prenosi Brotnjo.info, ovih je dana naša broćanka dr. sc. Mila Miletić uspješno je s najvećom ocjenom na Humboldtovo sveučilište u Berlinu (Humboldt-Universität zu Berlin), najstarije berlinsko sveučilište koje je osnovano 1810. godine, promovirana u najvišu akademsku titulu.

Tema doktorskog rada bila je “Computational study of structure formation and dynamic properties of organic molecules in hybrid inorganic/organic semiconductors” – ‘Računalno istraživanje strukture i dinamičkih svojstava organskih molekula u organskim / inorganskim poluvodičima’.

Nakon studija na Sveučilištu u Splitu – Prirodoslovno matematički fakultet – smjer računarska fizika (2010. – 2015.), u lipnju 2016. godine na poziv instituta Helmholtz Zentrum Berlin odlazi kao asisistentica gdje kao istraživač provodi četiri godine i jedanaest mjeseci.

Objavila je tri znanstvena rada kao prvi autor u znanstvenim časopisima poput Physical Review Materials, Journal of chemical physics i Journal of Physical chemistry te sudjelovala na brojnim znanstvenim konferencijama diljem Europe.

Drago nam je da je netko iz Čitluka napravio značajan doprinos razumijevanju struktura koje bi se u budućnosti mogle koristiti u solarnim ćelijama.

Dr. sc. Mila Miletić trenutno je zaposlena u “Mobimeo” kao product Analyst, te s ponosom ističemo da je članica Matice hrvatske u Čitluku od 2008. godine – priopćeno je iz Matice hrvatske Čitluk.

http://www.brotnjo.info/

 

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Prethodni članakGabrijela Dugandžić: U kavezu tuđeg mišljenja
Sljedeći članakZnate li tko je Hrvatski Vitez Stanko Branimir Kraljević?
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.