Marija Pinjuh: “Skinite metu s čela Boške Ćavar i Irme Baralije!”

Nakon pobjede dr. Maria Kordića za mjesto gradonačelnika u gradu Mostaru, društvene mreže bruje o tome kako su dvije vijećnice iz Naše Stranke “najveće izdajice bošnjačkog naroda” te kako im Bošnjaci to nikad neće zaboraviti. 

Sve su to u priliku očekivane reakcije jer tko gubi ima se pravo ljutiti. Kad gledate te komentare i objave iz drugog kuta morate se zapitati, koliko su pak političari, u ovom slučaju dvije žene, Irma Baralija i Boška Ćavar doista i zaštićene u našem društvu radi svojih stavova i demokratskih sloboda? U moru objava i komentara ističe se jedan tweet.

AJAJA Mladi SDA zastupnik u Županijskoj vladi Sarajeva, i član Predsjedništva SDA, također i  suradnik za poslove Upravnog odbora u Zavodu za zdravstveno osiguranje Županije Sarajevo Haris Zahiragić je napisao kako, dvjema damama Mostarci i BH patrioti ovu izdaju nikad neće zaboraviti, te je u drugom tweetu postavio sliku Boške Ćavar i novoizabranog gradonačelnika dr Marija Kordića te je “optužio” da je taj zagrljaj zaslužan za još 4 godine vladavine HDZ-a u Mostaru. Rekao je kako su ispod BH maski pokazale HB suštinu, a zaključak iz njegovog drugog tweeta otkriva kako po njegovom mišljenju Mostar ne može biti grad za sve građane BiH. On Sarajlija, piše kako u Mostaru nema suživota. Zanimljivo.

No, vratimo se temi što je tu zabrinjavajuće.

Samoprozvani gazija Zahiragić je inače diplomirani pravnik koji jako visoko kotira u SDA. Nemalo puta hvali Izetbegovića, i kad treba i kad ne treba. Poput onog starog vica o Titu kad je ovaj gadjao glinene golubove i promašio, a mladi komunist mu kaže, gle druže Maršale, mrtav, a leti! Mladi Zahiragić je imao mnogo problema jer su vladari SDA željeli da dotični postane i županijski ministar pravde. Jedan od najžešćih protivnika tome je bio i  Zvonko Marić, pregovarač Saveza za bolju budućnost u procesima konstituiranja nove Vlade Županije. Pored nekih primjedbi načelne prirode, stručnosti, problematičnog javnog ugleda, konfliktnih izjava i ponašanja, Marić je imao i osobni motiv, budući je, navodno, SDA-ov agresivni radikal Zahiragić na neprimjeren i vulgaran način vrijeđao na društvenim mrežama njegovu kćerku. Nakon toga je bračni par Izetbegović bio prisiljen odustati od svog najdražeg omladinca Zahiragića i potražiti novog ministra pravosuđa.

Ni to nije sve, sa samo 14 godina Zahiragić je imao problema sa zakonom, točnije, trebao ih je imati, pošto je kao klinac u školskom WC-u napao i ubo nožem svog školoskog kolegu i nanio mu teške tjelesne i psihičke ozljede.

Samohrana majka maloljetnog Armina Batuša, Emila Hamzić iz Sarajeva, majka ozljeđenog dječaka je podnjela i krivičnu prijavu protiv roditelja tada maloljetnog Zahiragića. Dječaka je po njezinoj izjavi ubo nožem u bedro u školskom WC-u te mu zaprijetio da ne smije nikome reći i ostavio ga tako samog i ranjenog da iskrvari u WC-u. Na sreću dječak je spašen.

Nije poznato da su Zahiragićevi odgovarali za ponašanje maloljetnog sina iako su po zakonu morali. Nije poznato da je Tužiteljstvo Županije Sarajevo išta poduzelo po uznemirujućoj krivičnoj prijavi unesrećene majke protiv roditelja nasilnika nad njenim sinom, Dine i Milade Zahiragić. Jedno od objašnjenja moglo bi biti i to što je Dino Zahiragić u to vrijeme i sve do smrti bio visokopozicionirani djelatnik Županijskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, na dužnosti sekretara ŽMUP-a.

Kada sagledate životopis jednog Zahiragića koji je očito zaštićen poput bjeloglavog supa morate se zapitati, tko će i na koji način zastiti Irmu Baraliju i Bošku Ćavar da bi one mogle nesmetano nastavljati svoje vijećničke dužnosti? Otkud pravo jednom Zahiragiću osuđivati, nametati svoje stavove, i na kraju stavljati mete ne čelo vijećnicama koje su glasale po svojoj savjesti, a ne po njegovim željama.

Zaštitite ove žene! Nemojte da moramo čitati redove Crne Kronike radi izbora gradonačelnika. Stanite na kraj zlostavljanjima i nacionalističkim ispadima razmaženih stranačkih omladinaca. I na kraju, dozvolite da Mostarom upravljaju Mostarci i poštivajte volju njegovih građana, ipak oni najbolje znaju tko im je potreban!

Moja reakcija na članak je...
+1
3
+1
1
+1
0
+1
6
+1
1
+1
2
+1
0