Mladi iz Brotnja otkrili svoj talent i osvojili brojna priznanja

Na Županijskom natjecanju u recitiranju povodom Dana hrvatskoga jezika, 16.ožujka 2022. godine učenica Osnovne škole fra Didaka Buntića, Magdalena Bevanda osvojila je prvo mjesto. Magdalena je recitirala svoju autorsku pjesmu Kad odrastem te pokazavši izuzetan talent i bogatstvo interpretacije, jednoglasnom odlukom Povjerenstva ostavila je iza sebe predstavnike 24 osnovne škole u našoj Županiji.
Hrvatski jezik se diše, šapuće, glagolji i nadasve voli…- riječi su Magdalenine mentorice prof. Matije Macan.

Također, učenici iste škole, Božana Ljolje (5.b) i Matej Paponja (9.a), pod mentorstvom prof.Sandre Karačić, osvojili su drugo mjesto na županijskom natjecanju iz likovne kulture, koje organizira Zavod za školstvo HNŽ-a. Božana Ljolje je nagrađena u kategoriji učenika razredne nastave, a Matej Paponja u kategoriji predmetne.


Ovogodišnja tema ”Prirodne ljepote moje Hercegovine” privukla je brojne učenike razredne i predmetne nastave na istraživanje ljepota krajolika, ali i na usavršavanje svojeg likovnog izričaja.

Srednja prometna škola Mostar odnijela je pobjedu, a njihova predstavnica bila je naša broćanka Rafaela Luana Jerković koja je osvojila prvo mjesto. Recitirala je pjesmu Tiha kiša koju je napisala Iva Vego.

Portal Hercegovka.hr iskreno čestita učenicima i njihovim mentorima na postignutom uspjehu.

 

Hercegovka.hr

 

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
15
+1
6
+1
15
+1
5
+1
0
+1
1
Prethodni članakČitlučani u novom spotu Zaprešić Boysa (VIDEO)
Sljedeći članakBosa, spoj na slijepo i BMW kockica
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.