Lidija Turudić: “Kome pripadaš?”

Reci mi, je li te ikada zabolilo unutra? Onako, da se pomalo raspadaš, a smješkaš?

Reci mi, evo, živiš li tamo gdje si oduvijek želio živjeti ili se se sklupkao među hladnim zidovima u vlasiništvu drugih osoba koje govore “Ovo je moje!“. Oni su uvjereni da je posjedovanje nekretnine važnije od pripadanja.

Posjeduju li stvari tebe ili ti posjeduješ stvari? Kome pripadaš? Kome odlaziš i dolaziš li sebi?

Koliko si adresa u životu promijenila, koliko si krovova nad glavom plaćala sama? U kojim ulicama si se izgubila? Gdje ti je stranac bio najveći prijatelj? U kojoj sobi si sanjala?

Ne posjedujem ništa, ali gradim svoj mir. Odlazila i otišla, bez stalne adrese sagradih DOM unutar kuće svoga tijela. Mater kaže da idem za Zagreb, jer ovdje nemam ništa.

A ne zna da dok imam njih, ovdje mi je sve.

Lidija Turudić

 

Moja reakcija na članak je...
+1
22
+1
25
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Prethodni članakDanijela Luburić: “Znači tako izgledaš? Pa nisi strašan…”
Sljedeći članakRat vam boli i smrdi vam rat!
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.