Dario Pehar: Novi filmovi, TV serije i glazbeni albumi u ožujku

Duži vremenski period mog života posao mi je bio da pratim sve oko glazbe, filma, TV-a, igrica i kompjutera, a to mi je ostala navika i kada sam prestao raditi taj posao.

Na portalu Hercegovka.hr ću vam svakog mjeseca prezentirati što je zanimljivo i novo u glazbi, filmu i TV serijama sljedećeg mjeseca.
Zadnja 2020. godina je poremetila mnoge izlaske i najave noviteta, pa su zbog toga odgađani mnogi novi naslovi, pogotovo u filmskoj industriji. Najgore je prošla filmska i glazbena industrija, a TV serije su uspjele održati većinu premijera. Prošle godine sam uspio pogledati samo dva filma u kinu, “Tenet” i “The New Mutants”, jer su kina bila većinu godine zatvorena, ovdje u Engleskoj.

Što se tiče glazbe kupio sam nekoliko novih albuma od Bruce Springsteen, Nothing But Thieves, The Milk, The Magic Gang i Gerry Cinnamon, ali nisam uspio otići ni na jedan koncert iako sam dobio rođendanski poklon voucher za Ticketmaster, da kupim sebi kartu koja mi je ostala neiskorištena, pa sada ne znam hoću li je moći ponovno aktivirati.

Nadam se da će ova godina biti puno bolja i da će sve polako doći na svoje mjesto.
Kako je većina premijera filmova bila na striming servisima kao Netflix, Amazon Prime, Disney+, AppleTV+, HBOMax i druge, tako je Warner Bros riješio ove godine prikazati mnoga svoja ostvarenja na HBOMax i kinima u isto vrijeme, što je novost u kino industriji i s time počinje novo poglavlje filmske industrije u koje je glazbena i TV industrija već odavno zakoračila, mada se mnogi u filmskoj industriji još protive tome, ali mislim da će teško zaustaviti nešto što je neminovno.

Film

Mjesec ožujak, donosi nam nekoliko jakih naslova, koji dolaze u drugoj polovini mjeseca, a to su “Zack Snyder’s Justice League” (18.03.) i “Godzilla vs Kong” (26.03.), koje možete pogledati na HBO Max servisu ili kinima koja budu otvorena. Prvi film je režiserova verzija filma “Justice League” iz 2017. godine, popularnih junaka iz DC svijeta. Drugi film je spajanje dviju ikona iz svijeta Monsterversea King Konga i Godzile, koji će se naći zajedno na filmskom poporištu u ovom filmu.

Pored ova dva filma imamo još nekoliko zanimljivih naslova, a među njima se ističu dva filma Tom-a Hollanda (Spiderman). Prvi je SF avantura “Chaos Walking” (05.03.), a drugi je krimi-drama, “Cherry”, kojeg možete pogledati (12.03.) na Apple TV+ striming platformi. Ovaj mjesec imamo jedan zanimljiv film za djecu iz Disneyeve radionice “Raya and the Last Dragon”, koji će se prikazati (05.03.) na Disney+ striming platformi, a riječ je o princezi Rayi koja želi spasiti svoj svijet od uništenja pronalaskom posljednjeg zmaja.

Ovaj mjesec imamo jednu zanimljivu komediju “Coming 2 America”, koju možete vidjeti (05.03.) na Amazon Prime striming platformi, film je nastavak uspješnog Eddie Murphyevog filma “Coming to America” iz 1988. godine. Tu bih još mogao dodati dva filma koja bi mogla biti zanimljiva, prvi je drama, “My Salinger Year” (05.03.), gdje
Sigourney Weaver glumi agenta poznatog pisca, a drugi “The Courier” (19.03.), špijunski triler iz doba “Hladnoga rata”.

TV serije

U ožujku, od TV serija, stiže nam nekoliko zanimljivih novih serija i nekoliko provjerenih serija sa novim sezonama. Od novih serija već 01.ožujka počinje prikazivanje SF misterija od 6 epizoda “Debris”, koju možete vidjeti na NBC platformu.

Na Netflix platformu dolaze sljedeće serije:

 • 12. ožujka, SF krimi serija od 8 epizoda “The One”
 • 19. ožujka, krimi-akciona serija od 8 epizoda “Sky Rojo”, od tvoraca popularne serije “La casa de papel”, a također isti dan obiteljska komedija “Country Comfort” od 10 epizoda. Na Disney+ platformu, dolazi dugo najavljivana Marvelova serija od 6 epizoda “The Falcon and the Winter Soldier”

Od novih sezona, provjerenih serija, stižu sljedeće:

 • 02. ožujka, “The Flash” sa svojom sedmom sezonom na The CW platformu, na NBC treća sezona serije “New Amsterdam”,
 • 28. ožujka,  na Showtime-u, druga sezona odlične serije “City on a Hill”
 • 21. ožujka, na National Geographic-u, treća sezona Genius, koja u
  ovoj sezoni prati život poznate pjevačice Arethae Franklin.
 • 16. ožujka, na FX servisu, dolaze dvije serije, treća sezona popularnih motordžija “Mayans M.C”
 • 22. ožujka, odlična obiteljska drama i komedija “Breeders”, koja me oduševila sa svojom prvom sezonom.

Glazba

U ožujku, od zanimljivih glazbenih albuma očekujemo izlazak sljedećih novih albuma:

 • 05. ožujka, KINGS OF LEON “When You See Yourself”, ZARA LARSON “Poster Girl”, CHEVELLE “Niratias”, TEENAGE FANCLUB “Endless Arcade”, ARAB STRAP “As Days Get Dark”, A DAY TO REMEMBER “You’re Welcome” i TOM GRENNAN “Evering Road”
 • 12. ožujka, ROB ZOMBIE “The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy” i SELENA GOMEZ “Revelación”
 • 19.ožujka, LANA DEL REY “Chemtrails Over the Country Club”, SERJ TANKIAN “Elasticity”, RINGO STARR “Zoom In”, EP i STING “Duets”
 • 26. ožujka, EVANESCENCE “The Bitter Truth”, DEATH FROM ABOVE 1979 “Is 4 Lovers”, JOE STRUMMER “Assembly”, CARRIE UNDERWOOD “My Savior”, BEN HOWARD “Collections From The Whiteout”, XIU XIU “Oh No” i AJR “OK Orchestra”

To je sve za ovaj mjesec, nadam se da sam vam pomogao u izabiru vaših favorita koje želite gledati i slušati ovaj mjesec. Ako želite nešto pitati, rado ću vam odgovoriti i pokušati pomoći. Pozdrav do sljedećeg mjeseca, travnja, i novih naslova u tom mjesecu.

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
+1
6
+1
6
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0