Novi filmovi, TV serije i glazbeni albumi u travnju

Donosim Vam što nas od novih filmova, TV serija i glazbenih albuma očekuje u mjesecu travnju.

Većina kino dvorana  je još zatvoreno u mnogim zemljama svijeta i očekuje se postepeno otvaranje u svibnju, što će ovisiti od zemlje do zemlje i propisanih mjera zbog korone.

Što se tiče TV-a dobili smo još jedan jak streaming servis Paramount+ koji je ustvari CBS All Access servis kupljen od strane velike filmske kompanije Paramount Pictures. Kako vidimo malo po malo mijenja se način poslovanja filmske industrije, koja će sve više mnoge filmove prikazivati usporedo na TV streaming servisima i u kinima, što je neminovnost današnjeg modernog društva.

Kino dvorane će opstati, jer doživljaj filma u kinu je još uvijek najbolji, ali ćemo moći mnoge premijere filmova pogledati i na streaming servisima.

Ove godine prvi je to najavio Warner Bros za sve svoje filmove, a Walt Disney također sve
više svojih novih filmova prikazuje na njihovom servisu Disney+, a Netflix i Amazon Prime Video sve više imaju kvalitetne filmske radove na svojim servisima, sa jakim ekipama iz filmske industrije.

FILM

Ovaj mjesec je siromašniji što se filmova tiče, ali imamo nekoliko zanimljivih naslova. Početkom mjeseca (02.04.) na Netflix stiže neobičan film “Concrete Cowboy”, moderni western od Idris Elba, a od Netflixa imamo još jedan zanimljiv film, komediju, “Thunder Force” (09.04.) u kojoj glavne uloge igraju dvije dobre komičarke Melissa McCarthy Octavia Spencer.

Dana 09.04. dolazi zanimljiv SF film “Voyagers” od Colin Farrella. Najjači film ovog mjeseca je “Mortal Kombat”, koji stiže 16.04. na HBO Max servis i u kina, a film je ekranizacija popularne video igre kojem sigurno neće nedostajati akcije i specijalnih efekata.

Isti dan prikazuje se zanimljiv film “Vanquish” u kojem glavne uloge igraju Morgan Freeman i mlada glumica Ruby Rose, a film me po trejleru podsjeća na film “The Girl with the Dragon Tattoo”.

Za kraj mjeseca nas očekuje još jedan zanimljiv film “Without Remorse”, koji je također rađen po popularnoj video igrici Tom Clancy Rainbow Six, kojeg ćete moći pogledati 30.04. na Amazon Prime Video servisu. To je sve što mislim da je zanimljivo od filmova ovaj mjesec, a puno više jačih naslova nam dolazi u lipnju mjesecu, kada se očekuje da će većina kino dvorana u svijetu biti otvoreno.

TV SERIJE

Već  od 01.04. imamo nekoliko zanimljivih serija, a to su na HBO Max servisu nova serija od deset epizoda, komedija, “Made for Love” i na NBC servisu novi “Law & Order: Organized Crime” od 13 epizoda, u kojoj glavnu ulogu vodi glumac Christopher Meloni. Također na NBC servis 01.04. dolazi jedna stara serija “Manifest” u svojoj trećoj sezoni sa novih 13 epizoda.

Na The CW servisu 07.04. se prikazuje nova serija od 10 epizooda “Kung Fu”, koja je remake istoimene stare TV serije. Na servisu Amazon Prime Video 09.04. se prikazuje nova horor/triler mini serija od 10 epizoda “Them”. Na Netflix servisu imamo dvije zanimljive nove serije, prva je 14.04. komedija od 8 epizoda “Dad Stop Embarrassing Me!”, a druga je 23.04. “Shadow and Bone” od 8 epizoda, koja je rađena prema bestselleru istog naziva i od koje se očekuje velika gledanost. Servis Epix počinje prikazivati 18.04. drugu sezonu odlične krimi serije “Godfather of Harlem” od 10 novih epizoda.

Od Apple TV+ servisa krajem mjeseca stiže zanimljiva serija od 7 epizoda “The Mosquito Coast”. Za kraj sam ostavio Hulu koji ima dvije zanimljive serije, prva 20.04., nova serija od 8 epizoda “Cruel Summer” u suradnji sa Freeform, a 28.04. se počinje prikazivati četvrta sezona od deset novih epizoda jedne od najgledanijih serija “The Handmaid’s Tale”, a koja već ima naručenu petu sezonu, koja bi se trebala snimiti i prikazati sljedeće godine. To je sve što ima zanimljivo od TV serija na pojedinim streaming servisima ovog mjeseca.

GLAZBA

U travnju od zanimljivih glazbenih albuma očekujemo izlazak sljedećih novih albuma:
– 02.04.  GLASVEGAS “Godspeed”, DEMI LOVATO “Dancing with the Devil… the Art of Starting Over”, THE FRATELLIS “Half Drunk Under A Full Moon”
– 09.04. CHEAP TRICK “In Another World”
– 16.04. LONDON GRAMMAR “Californian Soil”, GRETA VAN FLEET “The Battle at Garden’s Gate”, THE OFFSPRING “Let The Bad Times Roll”
– 23.04. TOM JONES “Surrounded By Time”, DINOSAUR JR. “Sweep It Into Space”, CHICANE “Everything We Had To Leave Behind”, RAG’N’BONE MAN “Life by Misadventure”
– 30.04 TEENAGE FANCLUB “Endless Arcade”, ROYAL BLOOD “Typhoons”, BIRDY “Young Heart”, DROPKICK MURPHYS “Turn Up That Dial”, MANCHESTER ORCHESTRA “The Million Masks of God”, JULIA STONE “Sixty Summers”

To je sve za ovaj mjesec, nadam se da sam vam pomogao u odabiru vaših favorita koje želite gledati i slušati ovaj mjesec. Ako želite nešto pitati, rado ću vam odgovoriti i pokušati pomoći. Pozdrav do sljedećeg mjeseca, svibnja, i novih naslova koji nam stižu u tom mjesecu.

Pisao: Dario Pehar

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0