Najpoznatiji tamburaški sastav Gazde imaju novu pjesmu “Anamarija”. Radi se o posveti istoimenoj petnaestogodišnjoj djevojčici, jedino tragičnoj preminuloj od posljedica potresa koji je pogodio Zagreb na današnji dan prije godinu dana.

Glazbu i tekst potpisuju Marko Bujanović i Željko Krznarić, a za aranžman su zaslužni Predrag Martinjak i Damir Popović.

Na prvi dan proljeća prošle godine metropola se zatresla u 6.24 ujutro s  5.4 prema Richteru s epicentrom u Markuševcu, u podsljemenskom naselju u kojem žive svi članovi sastava.

Pjesma je nastala u danima nakon potresa, a Gazde ju objavljuju na njegovu prvu godišnjicu.

Spot je snimljen na autentičnim zagrebačkim lokacijama uz sudjelovanje učenica Nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba, Anamarijinih prijateljica, koje su za snimanje po svojoj želji napravile frizure kakvu je Anamarija uvijek imala u školi…

Nažalost, prema istinitom događaju. Nije zaboravljena.

U realizaciji su sudjelovali Nadbiskupska klasična gimnazija, GNK Dinamo, Javna ustanova Maksimir, Kula Lotrščak, Zagrebački električni tramvaj te Zagrepčanka poslovni objekti.

Za audioprodukciju zaslužan je Predrag Martinjak, a scenarij i režija zasluga su Marka Bujanovića. Upečatljiva koreografija pokreta rukama ideja je Sare Ugrinić, a montaža je djelo Hrvoja Banića i Marka Bujanovića.

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1