Sve što trebate znati o zelenom čaju

Vjerojatno ste već čuli kako je zdravo piti zeleni čaj, a koliko je zapravo dobar i zašto je dobro piti ga, objasniti ćemo vam u ovome tekstu.

Zeleni čaj je jedan od najzdravijih čajeva koji je prepun hranjivih sastojaka i antioksidansa. Zapravo, u poređenju s drugim čajevima ima najviše antioksidansa. Pijući zeleni čaj čuvamo naše zdravlje, pojačavamo naš imunitet, spriječavamo srčane bolesti, zaštićujemo usnu šupljinu…

Konzumirajući zeleni čaj štitimo naše kosti, jer konzumirajući ga na dnevnoj bazi, zbog ljekovitih svojstava koja ima, suzbija se razgradnja kostiju, a istodobno se povećava aktivnost stanice za izgradnju kostiju.

Zeleni čaj pojačava metabolizam, povećava sagorijevanje masti, smanjuje tjelesnu masnoću i pomaže smršaviti. Za ubrzavanje metabolizma preporuka je piti najmanje tri šalice zelenog čaja dnevno.

Zeleni čaj spriječava rak, poput raka prostate i dojke. Sadrži katehine, koji sprečavaju mutaciju stanica i smanjuju rast tumora. Spriječava rast stanica karcinoma. Dokazano je kako katehini ubijaju iste stanice raka bez štetnih nuspojava uobičajeno povezanih s drugim vrstama liječenja raka, poput kemoterapije. Trebali biste piti najmanje četiri šalice dnevno, ako se želite zaštititi.

Zeleni čaj koristi se kao potpora liječenju više od 4000 godina u Kini, a sada su nutricionisti otkrili da je zeleni čaj vrlo koristan za zdravlje. Nedavno su pronađeni novi dokazi da redovito pijenje čaja može smanjiti razinu kolesterola u krvi i uravnotežiti te razine.

Ukratko, može se reći da zeleni čaj može smanjiti rizik od:
– raka
– reumatizama i bolova u zglobovima
– kardiovaskularni poremećaja
– infekcija

 

 

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Prethodni članakMarija Pinjuh: “Djecu naše djece ste zadužili!”
Sljedeći članakDjevojka koja je od svoje kuće napravila romantični dom
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.