Zašto je vitamin C važan za našu kožu?

Dobro zdravlje započinje sjajnom kožom, a svakodnevnu primjenu seruma vitamina C za lice preporučuju mnogi dermatolozi.

Samo 25% seruma vitamina C pruža zaštitu od slobodnih radikala izazvanih okolišem, jača imunološki sustav, sprječava upale koje mogu uzrokovati nabore te nam daje prijeko potrebne komponente koje pomažu da se koža stegne i sjaji.

Vitamin C odavno je poznat kao sredstvo izbjegavanja raznih bolesti. Podsjetit ćemo se kako su drevni moreplovaci na duga putovanja uvijek putovali s narančama i drugim agrumima kako bi spriječili skorbut. Za one koji ne znaju skorbut je zarazna bolest sa povećanim gubljenjem snage i površinskim krvarenjem, naročito u mišićima lista i desnima.  Isto takvo spriječavanje može biti učinkovito i danas u obliku seruma za lice vitamina C, za borbu protiv onečišćujućih tvari iz atmosfere koje izlučuju vitalne hranjive sastojke koji uzrokuju nezdrava svojstva kože.

Svakodnevno nanošenje seruma za lice dovoljno je za pomlađivanje kože i očuvanje zdravlja. Kako starimo, vlaga naše kože se iscrpljuje, što dovodi do mnogo neuglednih uvjeta koji utječu na cjelokupno zdravlje. Vitamin C serum sadrži antioksidanse koji pomažu u održavanju prirodne ravnoteže esencijalnih ulja i hranjivih sastojaka u koži. Dokazano je i da vitamin C razgrađuje oksidirane masti u dermisu, uklanjajući mrlje i ožiljke. Uklanjanjem svih tih nepravilnosti ten se vraća u život i pojačava se prirodni sjaj kože.Iako je dostupan u hrani poput citrusa i lisnatog povrća, puno je prikladnije i pouzdanije svakodnevno koristiti 25-postotni vitamin C serum za kožu, posebno dizajniran za učinkovito ulijevanje preporučene doze komponenti kako bi se osigurala bezbrižnost i minimalistički pristup zdravlju kože. Većinom bi svima trebao odgovarati serum vitamina C, ali kao i u svemu, postoji mali postotak onih kojima ne pomaže i izazove reakciju.

Vitamin C serum se nanosi na čisto lice, najbolje prilikom jutarnje rutine. Već nakon prve primjene koža će biti zategnutija i sjajnija, a svakodnevna primjena istog pokazati će vam zavidne rezultate.

 

 

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0