Što posjetiti u Beču? Top 4 mjesta koja morate vidjeti

Beč je jedan od najkvalitetnijih gradova za život na svijetu, unatrag zadnjih nekoliko godina.

Čist zrak, niska stopa kriminala, vrhunski riješena gradska infrastruktura od gradskog prijevoza do institucija koje rješavaju dnevne potrebe građana, samo su neke prednosti života u ovom fantastičnom gradu punom života, povijesti i kulture.

Živa društvena scena i sjedište nekih od najpoznatijih svjetskih kulturnih institucija definitivno potvrđuju kako ovaj grad ima za svakoga ponešto. A ukoliko vas put odvede u Beč postoje neke lokacije koje jednostavno morate posjetiti. Donosimo vam četiri lokacije koje su na vrhu prioriteta kada posjetite Beč.

  • Palmenhaus

Zauzimajući većinu jedne strane lijepog parka Burggarten uz Hofburg, ovo bi mogao biti samo najveći svjetski staklenik. Palmehaus je dom visokih stabala i biljaka iz cijelog svijeta, a ujedno je i restoran i bar koji poslužuje moderne austrijske specijalitete poput Schnitzela.

  • Kafić Central

Najcjenjeniji bečki kafić zapovijeda u redu za nadmetanje s bilo kojom londonskom žarišnom točkom. Otvoren 1876. godine, ovaj tipični bečki Kaffeehaus uvijek je bio omiljen kod intelektualaca i viđenijih ljudi grada.

  • Palača Hofburg

Još u doba Austro-Ugarskog carstva ukrašena palača Hofburg bila je srce carstva i grada Beča. Danas je to službena rezidencija predsjednika države, kao i dom mnogih vodećih bečkih muzeja, atrakcija i galerija.

  • Weienr Risennrad

Ponosno stojeći na ulazu u zabavni park Prater, trajektni kotač Riesenrad prema Beču je ono što je London Eye Londonu. Izgrađen 1897. godine, orijentir je glumio triler ‘Treći čovjek’ iz 1940-ih, a vožnja jednom od njegovih 15 veličanstvenih gondola doista ima osjećaj kao vraćanje u prošlost.

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
IZVORSvijet kulture
Prethodni članakTop 20 ideja gdje i kako držati biljke u domu, da izgleda divno
Sljedeći članakBit će zora, bit će dana..
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.