“Da imam drugu priliku iskoristila bih svaki minut…”

“Ostala bih u krevetu kada sam bila bolesna umjesto da mislim da će se svijet srušiti ako tog dana nisam išla na posao. Zapalila bih ružičastu svijeću isklesanu u obliku cvijeta prije nego što bi se istopila za čuvanje.

Pričala bih manje, a više slušala. Pozvala bih prijatelje na večeru čak i da mi je tepih bio flekav, a kauč izblijedio. Jela bih kokice u sobi i mnogo manje brinula zbog prljavštine kada bi neko ušao obuven.Pažljivije bih slušala priče koje je moj otac pričao o svojoj mladosti. Podijelila bih više odgovornosti sa suprugom. Nikada ne bih inzistirala da se prozori automobila zatvore ljetnim danom, jer mi je kosa bila dobra frizura. Manje bih se smijala i plakala ispred televizije, a više dok bih gledala život. Sjedila bih na travi čak i da mi je odjeća nova.

Umjesto da želim da devet mjeseci trudnoće prođe cijenila bih svaki trenutak i shvatila da je čudo koje je raslo u meni moja jedina šansa u životu da pomognem Bogu da učini čudo. Kad bi me djeca naglo poljubila nikada ne bih rekla: “Poslije, a sada idi da opereš ruke za večeru”.

Češće bih izgovarala “volim te“. Češće i “izvini“. Ali više od svega, da imam drugu priliku iskoristila bih svaki minut, zaista svaki i živjela punim plućima. Prestanite da se brinete o beznačajnim stvarima. Ne pridajite značaj onima koji vas ne vole ili onima koji imaju više. Umjesto toga cijenite i njegujte odnose koje imate sa onima koji vas vole i žele…”

(autor nepoznat)

Moja reakcija na članak je...
+1
5
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Prethodni članakAnte Kraljević: “Mi Hercegovci jedemo životom…”
Sljedeći članakKristina Gagro Dugandžić: “Teška dolaze vremena”
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.