“Ostavio si lekciju ovdje za svakog sina i kćer…”

Sin je majku odlučio odvesti u restoran na ručak. Majka mu je bila dosta stara i stoga pomalo slaba. Dok je jela, hrana joj je pala na haljinu. Ostali gosti su s buljili u ženu i podsmjehivali se njezinim pogreškama, ali sin je ostao miran.

Nakon jela, sin, je otišao s majkom u wc. Tamo je obrisao ostatke hrane s njezina naboranog lica i uklonio mrlje s njezine odjeće koliko je to bilo moguće.Kad su izašli, gosti restorana zašutjeli su. Dok je sin plaćao račun jedan od gostiju ustao je i rekao mu: “Ne misliš li da si ovdje nešto ostavio?”.

Rekao je: “Ne, nisam ništa ostavio, sve sam uzeo sa sobom.”. Odgovor čovjeka bio je: „Ipak si ostavio!“. Ostavio si lekciju ovdje za svakog sina i kćer, a nadu za njihove majke i očeve. Mislim da je većina gostiju puno naučila od tebe“.

Ne zaboravimo u starosti i nemoći one koji su se nekada brinuli za nas. Mi ljudi često padamo na tome.

Stjepan Ivan Horvat

Moja reakcija na članak je...
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Prethodni članak3 u 1 – 21. ožujka u Čitluku
Sljedeći članakPrije operacije, sina sam spremila u školu, a kćer u vrtić…
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.