Čitlučani u novom spotu Zaprešić Boysa (VIDEO)

Za one koji su tijelom daleko ali dušom i srcem toliko blizu, za one koji znaju da je samo “Jedna domovina”

Čitluk (VIDEO)

Novi singl grupe Zaprešić Boys „Jedna domovina”, prije svega je pjesma posvećena hrvatskoj emigraciji tj. hrvatskoj dijaspori ali i podsjetnik svim Hrvatima, u ovim teškim vremenima, kako se stvarala Hrvatska država. Da pamte, ne zaboravljaju i cijene žrtvu onih koji su se izborili za ovu lijepu zemlju koju danas imamo jer samo je jedna domovina.No da se vratimo na samu pjesmu i otkuda ideja da se napiše pjesma posvećena onima koji su tijelom daleko ali dušom i srcem vrlo blizu svoje domovine i domovine svojih predaka. Naime dečki su u godinama prije pandemije proputovali “pola svijeta”. Tijekom svojih nastupa upoznali su i družili se sa brojnim hrvatskim zajednicama širom svijeta. Sa svih tih turneja donijeli su jedno prekrasno životno iskustvo i brojna poznanstva za cijeli život. A upravo to ih je motiviralo da tim ljudima, velikoga srca posvete i jednu svoju pjesmu. I tako je “rođen” novi singl “Jedna domovina”, pjesma o posljednjim trenucima čovjeka koji je živio u tuđoj zemlji i kojemu je posljednja, velika želja da još jednom vidi svoju domovinu te se na metaforički način želi dočarati da ga upravo taj “crni oblak” (kao simbol zadnjih trenutaka u životu) odvede do nje.

Sami spot za pjesmu “Jedna domovina” ima posebnu priču i daje dodatnu težinu cijelom projektu. Naime dečki iz benda spojili su se sa članovima Udruge Meeting G2 koja je smještena u Zagrebu i već sedam godina poslovno povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Na kraju njihove virtualne konferencije MG2.7 održane krajem studenoga 2021.,nova pjesma Zaprešić Boysa posvećena dijaspori doživjela je svoju pretpremijeru.

Nakon katastrofalnih potresa brojne su se udruge Hrvata diljem svijeta okupile u globalnoj inicijativi nazvanoj One Croatia čija je Udruga Meeting G2 jedan od članova. Brojni članovi Inicijative odlučili su pomoći bendu pa su nesebično prikupili financijska sredstva kako bi omogućili kvalitetniju produkciju video spota. Isto tako, ističemo da su Hrvati sa svih strana svijeta aktivno sudjelovali i u samom spotu, jer su iz svojih sredina slali video pozdrave jednoj domovini a isti su korišteni unutar spota. Na taj način javili su se Hrvati iz Windsora, New Yorka, La Plate, Asunciona, Sydneya, Pertha, Beča i mnogih drugih gradova.

Spot za pjesmu “Jedna domovina” radili su Nevio Smajić i Mario Borščak. Samu pjesmu potpisuju Ante Pecotić kao autor glazbe, Bojan Šalamon-Shalla potpisuje produkciju i aranžman a tekst Marko Novosel. – prenosi nam  https://moja-domovina.net/

 

Moja reakcija na članak je...
+1
11
+1
12
+1
1
+1
0
+1
10
+1
0
+1
0
Prethodni članakUrnebesna ljubav svekrve prema nevjesti
Sljedeći članakMladi iz Brotnja otkrili svoj talent i osvojili brojna priznanja
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.