Dobrodošli u BiH: Zbog korupcije uhićeno šest carinika

BiH

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je šest carinika pod sumnjom da su primali mito, a svi su bili zaduženi upravo za sprečavanje carinskih prevara, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu.

Djelujući po nalogu Suda BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su raciju u objektima u kojima je smješten područni ured Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Tuzla. Osim u tom gradu, policija je pretražila i objekte u Bijeljini, Gradačcu i Lukavcu.

Na meti su im bili zaposleni u posebnoj skupini zaduženoj za sprječavanje carinskih prekršaja i krijumčarenja.

“Osumnjičeni su primali darove ili druge oblike koristi kako ne bi poduzeli službene radnje radi otkrivanja nezakonitosti pri uvozu robe na područje BiH”, stoji u pojašnjenju Tužiteljstva BiH.

Tamošnji mediji objavili su kako je tijekom istrage utvrđeno da su uhićeni carinici reketarili trgovce koji prodaju robu na tržnici “Arizona” kod Brčkog.

U veljači 2019. godine provedena je slična akcija, kada je uhićeno 11 carinika koji su također optuženi za primanje mita i nesavjestan rad u službi jer su dopuštali nezakonit uvoz robe preko graničnih prijelaza s Hrvatskom.

 

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0