Pismo mržnje upućeno Zoranu Milanoviću i Hrvatima

Pročitajte otvoreno pismo primadone opere sarajevskog Narodnog pozorišta koje je uputila predsjedniku Zoranu Milanoviću, a kada sve pročitate shvatiti ćete što zapravo misli o Hrvatima u Bih. (18+)

OTVORENO PISMO ZORANU MILANOVIĆU

“Ceo jucerašnji dan sam tražila makar jedan razlog da persiram ne dobro došlu osobu u BiH, međunarodno priznatu državu pre Hrvatske (ma, da je i sekundu pre priznata, prije je i tacka) i istorijski stariju bar jedan vek. Nisam ga pronašla. Ne može biti ništa razlog za uljudnost prema gostu koji vređa državu u koju je bez pitanja došao. Meni on lici na ove teroriste koji se umešaju u gomilu migranata. Ne mogu da mu poštujem ni funkciju predsednika. Biti predsednik ozbiljne države je jedna a biti predsednik banana države je sasvim druga stvar. Meni je to nalik funkciji poslovođe u kineskim marketima. Ima svega, od igle do lokomotive, ali ništa ne vredi pet para. Dakle, kakva država takav joj i predsednik. Šega živa od obadvoje.

Zorane, nesreco jedna! Ima jedna stara bosanska rec za takve kao ti. NAHOD. Covek koji dolazi nepozvan i uglavnom neželjen. Davi ukucane bedastim pricama a nakon njegovog odlaska uvek nešto u kuci fali… Pricaš da nisi nacionalista a došao si u posetu najcrnjim nacionalistima fašisticke proviniencije. Lupetao si nešto o evropskim vrednostima a zagovaraš kleronacionalisticki ustroj države sa kojom ti nemaš ama baš ništa. I, ti kao fol Europejac. Idi, Zorane ne nasmejavaj nas. Ti si šega od coveka a smece od politicara. Jadan ne bio, Hrvatska je sramota EU, najsiromašnija, najprimitivnija, najzaostalija… Po svim parametrima ste najgori u EU. Politika Hrvatske je da stvara sukobe gde god stigne. Ni sa jednim susedom nemate prijateljske odnose osim sa fašistom Orbanom koji vam je maznuo INU a još ce ponešto, ako Bog da. Kakav si ti eurokenjac kada ne poštuješ njihove vrednosti, ne priznaješ presude haškog tribunala, ne vidiš zlocine svog naroda, rehabilituješ zlikovce krvavih ruku. Hteo ti ili ne, Hrvatska je deo UZP, Herceg Bosna je tvorevina UZP, haški osuđenici su ratni zlocinci… Slavi ih slobodno. Svet zna o vama sve. Možeš lagati sebe i šacicu okorelih fašista, niko ti ne veruje od cestitih Hrvata.

Šta ono rece, ko je zadnja rupa na svirali? Okreni se oko sebe jado. Videceš da vam sve propada, da je sve u neredu, da nemate ruku koja ce vam ponuditi pomoc. BiH je u užasnim teškocama zbog vas, predsednika banana države i cetnickog režima preko Drine. Da vi i neuki, nepismeni bošnjacki nacionalisti ne podržavate ove vođe nacionalnih torova BiH bi za vas bila Švicarska.

Samo ti nastavi sa tim HDZ ološem, pokaži jasnu sliku kako si đubre od coveka. Na izborima si pobedio našim glasovima, kao kandidat SDP-a. Nisi ni stigao u predsednicke dvore a vec si navukao crnu uniformu. Ne koketiraš sa liderima HDZ-a ali sa njihovom politikom i politikom zaostalih exstremnih desnicara si blizak kao nokat i meso. Jadan si ti kada te slave u Hercegovini (gde niko nije glasao za tebe) i extremno desni otpad u Hrvatskoj. Da ti misliš dobro Hrvatima, ne bi se smucao po Hercegovini gde se pola njih pozdravlja sa ZDS nego bi otišao u Fojnicu kod dobrih bosanskih franjevaca da te nauce nešto korisno, ili u Banja Luku kod kardinala Komarice da ti kaže kako je Hrvatima kod tvog jarana Dodika u RS. Da imaš išta ljudsko, otišao bi da vidiš logore u Dretelju, Gabeli, Čapljini, na heliodrom – gde su se ti tvoji sagovornici iskazali u svim zlocinima kojih se ni Pavelić ne bi postideo…

Ne, dobri ljudi tebi ne trebaju. Ti si došao da zakuhaš, da potpiriš vatru nacionalizma da ohrabriš potomke ustaša.

Pretpostavljam da ceš se sada ironicno smejati i reci “koja je ovo budala”. Imaš pravo. Budala sam i izvinjavam se mojim štovateljima što sam na društvenim mrežama agitovala za tvoj izbor i pripomogla da dobiješ bar 500 glasova više. Ali i ja se tebi smejem i rugam gde god god i kad god vidim tvoju sliku. Cak sam jednu stavila na vrata špajza da mi unuci ne kradu kolace. Plašim decu sa tobom.

Ti si svestan da si ukoljica, prznica i bezobrazan covek. Uživaš što si takav. Ali, doci u državu koja taj dan obeležava užasan genocid i vređati je, nije bezobrazluk, to je za psihijatrijsko posmatranje. Trebali su te bar u obitelji upozoriti na to.

Ajde jadan, idi svojim putem i okani se BiH. A, pretiti možeš svojoj materi, ne BiH, u BiH te se niko ne boji. Kukavica si, cak si rat izbegao jer si baja samo na jeziku. Siti smo mi i naših nacista, taman nam još ti fališ.

P.S. Sapun ti ne dam. Kupi sebi i sapun i parfem. Pošto mi ne deluješ kao higijenski cistunac, nekako si sav ulojen, zapamti, prvo sapun 2-3 puta pa onda parfem. Na našu žalost BiH se usmrdela od truleži tvojih miljenika i drugih nacionalista pa se tvoj elegantni miris hijene nije posebno osetio.”

Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
1