Sandro Jurković: “Hvala ti legendo, na svakoj riječi, na svakom stihu, na svakoj noti.”

Dragi moj Đorđe, oslovljavam te sa “moj” jer mojim sam te uvijek i smatrao.

Bogu hvala da sam te još u svojoj ranoj mladosti “otkrio” jer jako si utjecao na mene, na moja razmišljanja i moje poglede na život, baš kao na tebe onaj tvoj rođak zbog kojeg si postao tamburaš, a ne doktor za kardiovaskularne bolesti.
Eh, koliko sam samo puta zaspao uz tvoje pjesme i stihove, i da ne lažem, i oženio sam se prosipajući tvoje šarmerske folove.
Znaš, ovi naši pokvareni mediji, a i političari često su nas pokušavali trovati protiv Srba uzimajući za primjer najlošije pojedince tvog naroda govoreći da su takvi svi srbi, ali ja na to nisam nikad nasjedao i tvoj narod sam uvijek gledao i ravnao po tebi i tvojoj veličini.
Sad čitam da si umro i na prvu sam se bio rastužio, ali brzo se osvjestim i kažem si “pa jes’l lud ti, ne može taj nikada umrijeti. Tvoje tijelo da, ali tvoj duh nikada jer tvoje pjesme su vječne”.
Ne valja, kažu, ljude za života nazivati legendama ili im dizati spomenike, ali evo sada više nema te prepreke. Da se ja nešto pitam u ovome svijetu, naredio bih da tvoji tekstovi moraju biti u svim osnovnoškolskim udžbenicima a tvoje pjesme da budu obavezan dio predmeta glazbene kulture. Svijet bi tako zasigurno bio puno ljepše mjesto za živjeti.
Sad sam jako sretan što sam uspio ostvariti svoje tinejdžerske snove i čak dva puta pohoditi tvoje koncerte, u Novom Sadu i Zadru. Nadao sam se još kojemu da ću prisustvovati sa svojom djecom ali šta je tu je…nema veze stari, učit ću ih preko youtubea. Zna se, kome ti uđeš pod kožu taj ne može biti loš čovjek.
Hvala ti legendo, na svakoj riječi, na svakom stihu, na svakoj noti.
Sto hiljada riječi znam al’ jedna mi fali, da tebe kako treba opišem.
Volim te!
Moja reakcija na članak je...
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Prethodni članakValentina Vidović: Vodopad Kravica
Sljedeći članakJurija Milović: “I za to ti, Đorđe, hvala…”
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.