Urnebesna ljubav svekrve prema nevjesti

Bila mi neki dan susjeda Mirjana na kavi. Nedavno joj se sin oženio pa je pitam kako nevjesta, jel’ se obikla.

-“Ma šuti pusti me. Vazdan gonja po onom mobitelu, zadobio više ekran posjekotine od njezinih noktiju. Ja mislim i kad umre da će joj ostat samo onaj prst trzat gore-dole.”

-“Pa zna li išta radit?”

-“A pokušava nešto, k’o onaj semafor u Ljubuškom, samo što je ona više ugašena. Upitaš li je nešto dok je na mobitelu šuti, ne odgovara. Onaj semafor bar daje znakove života. Pravili kolače neki dan, poslala je da kupi boje, ona otišla u Duga Tehnu, stid me moja u jetrve u Gradniće otić. Pošla ja neki dan u kupovinu kažem njoj s vrata, aj nevo hoćeš ti nastavit grah, kaže hoće. Ja sišla dole ispred zgrade kad ona s balkona: “Mirjanaaaaaaaaa, Mirjanaaaaaaaaaaaaa.”, kažem šta je, a ona: “Di se upre Continue na šporetu?”. Ja propala u zemlju, neki momci ispred zgrade joj govore: “Enter mlada, samo enter udari.”

Isto tako nedavno meni rođak iz Rasna donio suvi smokava, i ja ih ostavila u vitrinu. Za par dana došli mi gosti neki, ja tamo nema ih. Pitam nju jesi ti jela one smokve, kaže ona: “Šta ću bona jest, bacila ih smežurale se nekakve i pocrnile. ‘Ko zna otkad ti stoje…”

Moja, nedavno zatrpalo u kuhinji svega, ja umorna pravo, kažem njoj, ajde sine hoćeš ti uključit mašinu za suđe. Ona se nage iza mašine vidi uštekana u zid i mrtva ladna: „Pa uključena je”, i ode.

Gledam je neki dan uzela mobitel digla ga u zrak, nešto napućila usne i digla jednu obrvu, ja govorim: „Kome se to ti rugaš?” kaže „Ne rugam se, ovo mi je bona za profila”, reko aj se ti zabavi PVC profilima očisti štogod.

Rekla joj pred Božić aj nasjeci samo one oblatne, nije joj se valjda dalo rezet i sekat s njima pa isjekla na velike komade. Oblatna ko daljinski još joj tipke fale samo.Kaže meni na Badnjak: ” Aj me uslikaj kod jelke.”. Ja uzela mobitel, a ona kod jelke stala na jednu nogu, drugu zabacila unazad, ruku iskrivila u zglobu digla dva prsta, i opet s onim usnama i obrvom, ja nisam ni uslikala a ona šprint do mene: „Da vidim, da vidim! Ne valja! Ponovo!”. Slikala je 45 minuta, istrčala se, morala se ić tuširat.

Reko Juri mužu kad je otišla: „Majke ti izradi joj ovu sliku u prirodnoj veličini, možeš je u vinograd stavit nek nečemu bar služi!”.

Hercegovka.hr

Moja reakcija na članak je...
+1
2
+1
1
+1
0
+1
56
+1
0
+1
3
+1
1
Prethodni članakRat vam boli i smrdi vam rat!
Sljedeći članakČitlučani u novom spotu Zaprešić Boysa (VIDEO)
Zašto Hercegovka.hr? – pa zato što sam ja i Hercegovka i Hrvatica. Nema svatko tu čast, imati dvije zemlje, a opet težiti za samo jednom. Portal će biti malo drugačiji od ostalih. Pratit ćemo sve vijesti, ali uvijek sa dozom našeg prkosa i inata. Nećemo se plašiti podržati ni desne, ni lijeve, a ni centar. Slušati ćemo Vas, čitatelje, a ne krojače naših sudbina. Krojač uzima mjere, ali mi odlučujemo gdje će na kraju rezati. Nećemo nikada odstupati od naše povijesti i običaja. Kao što rekoh već prije, biti Hercegovac ili Hercegovka je stil života. Tako će i ovaj portal donijeti neki novi stil. Naše je da se potrudimo, a Vaše da nam kažete jesmo li na dobrom putu.