Na aukciji je legendarni BMW M1 od Paula Walkera

U ponudi je impresivan BMW M1 koji potječe iz kolekcije osobnih automobila Paula Walkera, a višebojni njemački leteći stroj vrijedan je pažnje…

U posljednjih nekoliko godina prodani su brojni automobili pokojne zvijezde filma “Brzi i žestoki”, osobne garažne kolekcije Paula Walkera, koja je ponuđena u sklopu prodaje Barrett-Jacksona u Scottsdaleu u državi Arizona, u siječnju 2019. godine.

Walkerov život naglo je završio nakon što su američki glumac i Roger Rodas krenuli u subotnje popodne crvenim Porsche Carrerom GT 2005 u industrijskom parku u Valenciji. Izvješteno je da je Rodas, vozač, izgubio kontrolu nad automobilom, a par je izgubio život nakon što se udario u drvo oko 15.30 sati.

Jedan od samo 400 primjeraka BMW-a M1 u cestovnom prometu ikada proizveden, ovaj je nov isporučen u kolovozu 1979. godine BMW-u Schneider u Bielefeldu u Njemačkoj, gdje je početkom 1980-ih prodavač BMW-a AHG modificirao superautomobil svojim paketom Studie.
Izlaz, gustine 3453 cm3 M88-line šest, je dodatno povećan na oko 350 konjskih snaga, a dodana je i karoserija u stilu Procara, zajedno s prilagođenom izvedbom BMW Motorsport, trodijelnim BBS kotačima, prilagođenim ispuhom i bogatim presvlakom sjedala od pune kože.

Izvorno proizveden kao cestovni automobil, BMW M1 bio je odjeven u bijelo prije nego što je prefarban u BMW trobojnu livreju u sklopu tretmana AHG Studie. Svaki automobil poslan AHG-u Hermann Altmiks dobio je jedinstveni lak prema izboru kupca, a ispod lijevog stražnjeg stražnjeg svjetla može se vidjeti ‘altmiks nedostatak dizajna’.

AHG aerodinamični paneli nadahnuti su trkaćim automobilima M1 iz BMW-ove serije Procar jedne marke, a uključuju prednju zračnu branu, bočne suknje i stražnji spojler. Prednji odbojnik i okolna maska ​​na ovom automobilu prebojani su 2016. godine. 

Na slikama su prikazani krupni dijelovi završne obrade, obloge i leće, zajedno s krupnim planovima AHG i Studie oznaka na odbojnicima i stražnjem spojleru.

Crna kožna unutrašnjost preko sjedala, crtice i konzole zamijenila je standardnu ​​tkaninu, a usavršavanja se nastavljaju s klima uređajima, električnim sjedištima, pa čak i prekrasnim kasetofonom Blaupunkt.

Nevjerojatni BMW sada je na listi “Bring A Trailer”, a početna cijena bila mu je 390 000 američkih dolara.

Hercegovka.hr

 

Moja reakcija na članak je...
+1
1
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0